Activități duhovnicești și social-filantropice la Nou Român

http://www.mitropolia-ardealului.ro/activitati-duhovnicesti-si-social-filantropice-la-nou-roman/







În Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, judetul Sibiu,  a fost săvârşită duminică, 22 octombrie, rânduiala Sfântului Maslu. Slujba a fost oficiată în biserica parohială de un sobor de 10 preoţi, condus de protopopul de Avrig, Vasile Gafton, alături de care s-au mai aflat părintele Mihail Bobârnat de la Schitul Chirpăr, preotul paroh Liviu Florin Ivanușcă şi preoţi slujitori de la parohiile vecine.
„Săvârșirea maslui de obşte, oficiat an de an la sfârşitul lunilor de toamna, reprezintă  în Parohia Nou Român un prilej de bucurie şi  mare sărbătoare. Credincioşii din sat se pregătesc din vreme pentru a-şi primi cum se cuvine oaspeţii şi participă în număr mare la biserică, dorind să se împărtăşească din harul binefăcător al acestei Sfinte Taine”, ne-a spus pr. Liviu Florin Ivănușcă.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Mihail Bobârnat care le-a vorbit credincioşilor despre puterea şi lucrarea dumnezeiască, dar şi despre puterea şi lucrarea demonică, ce uneori pot ispiti pe cei slab pregătiţi. Totodată, le-a vorbit pe scurt despre aşezământul monahal cu hramul Sfântul Serafim de Sarov şi despre proiectele de viitor ale Schitului Chirpăr, aflat în apropiere de Nou Român.
 Colectă de alimente în parohie
În decursul lunii octombrie a fost organizată în Parohia Nou Român o colectă în produse alimentare pentru fundatia „Un copil – O speranţă” (UCOS) din Sibiu.  Prin bunăvoinţa bunilor credincioşi din sat s-au adunat câteva sute de kg de cartofi, ulei, făină albă, mălai şi alte produse  alimentare ce se vor folosi pentru a asigura o masă caldă beneficiarilor serviciilor sociale oferite de asociaţia amintită. În grija UCOS se află copii bolnavi şi cu nevoi speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu