LA MULTI ANI 2015 ! PLUGUSORUL SI CALARASII LA NOU ROMAN.








COLINDATORI CRACIUN 2014. DOAR O PARTE DIN EI.












CEATA DE FECIORI DIN SAT. BRAVO, BAIETI !





ANUL ACESTA FETELE DIN SAT S-AU PREGATIT SI IMPREUNA AM COLINDAT O PARTE DIN CASELE DIN SAT. SPERAM CA LA ANUL SA POATA MERGE LA TOATA LUMEA




BUCURIA NAŞTERII DOMNULUI













În cea dintâi zi a praznicului Naşterii Domnului, după oficierea Sfintei Vecernii, in biserica parohială din Nou Român a avut loc Serbarea de Crăciun, un eveniment mult aşteptat şi îndrăgit de toţi copiii din sat.
Pentru  a face o cât mai bună impresie părinţilor şi bunicilor, dar mai ales lui Moş Crăciun, prezent si el la serbare, copiii s-au pregătit din timp, învăţând si repetând in cadrul cursurilor săptămânale de la Centrul Cultural – Educaţional. Mulţi dintre copii au fost îmbrăcaţi in minunatele costume  populare noiene, lucru ce a făcut ca atmosfera să fie şi mai frumoasă.
Programul a început cu interpretarea de către băieţi a rolurilor din „Iroziii”, urmat de un concert cuprinzând cele mai frumoase colinde româneşti, apoi fiecare copil a  primit o punga consistentă de cadouri, asta după ce fiecare i-a spus Moşului câte o poezie şi cât de cuminte a fost în anul care atrecut. Toate momentele au fost foarte emoţionante fiind răsplătite cu vii aplauze din partea celor prezenţi.
     Cu sprijinul credincioşilor noştri au fost dăruite un număr de 60 de pungi de cadouri. Le mulţumim pentru generozitate si Dumnezeu să le răsplătească tuturor !

 Pr. Paroh Ivănuşcă Liviu- Florin

PREMIEREA MICILOR ICONARI DIN NOU ROMÂN





                                                        RADU DELIA - PREMIUL I


                                                        RADU MARIA - PREMIUL II


                                                      RADU GEORGIANA -PREMIUL III

RADU OCTAVIAN - PREMIUL III

      Iniţierea în tainele pictării Icoanelor pe sticlă este una dintre cele mai apreciate activităţi desfăşurate în cadrul cursurilor de la Centrul Cultural Educaţional pentru Copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Nou Român.
În Parohia noastră, în urma cu  doi ani, la iniţiativa doamnei preotese Codrea Maria, a fost înfiinţat „Cercul de pictură Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Prin implicarea doamnei preotese copiii au primit primele noţiuni, cele de bază, şi şi-au exersat abilităţile practice, realizând primele iconiţe.
Activităţile de pictură au continuat şi în anii următori, sub conducerea preotului paroh, elevii mai experimentaţi sprijinindu-i la rândul lor pe copiii începători.
 Duminică,  decembrie 2014, după oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh  a premiat pe cei mai talentaţi dintre micii iconari. Totodată icoanele au fost binecuvântate  prin rostirea rugăciunilor de sfinţire şi stropirea cu apă sfinţită, pentru a putea fi aşezate la loc de cinste în casa creştinilor ortodocşi.

Felicitări tuturor copiilor si va aşteptam la cursurile viitoare în număr cât mai mare !

Pr. Paroh Ivănuşcă Liviu- Florin

„PESTE 1000 DE CĂRŢI DONATE ELEVILOR DIN NOU ROMÂN”



Articol apărut  în cotidianul creştin „ZIARUL LUMINA” referitor la acţiunea ce a avut loc in parohia noastră la  data de 8 decembrie 2014







Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, în colaborare cu elevii Colegiului Naţional „Samuel von Bruckenthal“ din Sibiu, a organizat o acţiune de donare de cărţi, rechizite şi produse de patiserie pentru elevii din Centrul Cultural-Educaţional pentru Copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei“, din localitatea Nou Român, judetul Sibiu. Activitatea a făcut parte din cadrul Proiectului „Donează o carte, înfiinţează o bibliotecă“ şi a fost pregătită timp de mai multe săptămâni de elevii colegiului sibian, coordonaţi de prof. Octavian Pop.



Au fost strânse peste 1000 de cărţi pentru elevi, rechizite, produse de patiserie şi  un televizor. Un grup de 20 de liceeni împreună cu reprezentanţi ai Departamentului social au mers în satul Nou Român, la centrul menţionat, unde au fost primiţi cu bucurie de cei 25 de copii şi de pr. paroh Liviu Florin Ivănuşcă.  Cărţile donate au fost aşezate în biblioteca centrului, iar copiii din Nou Român au susţinut un concert de colinde.



Colaborare şi în alte proiecte

În cuvântul de mulţumire, părintele Liviu Florin Ivănuşcă le-a mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi mai ales pentru darurile aduse, subliniind colaborarea cu Departamentul social şi încurajând colaborarea, şi pe viitor, cu elevii Colegiului Naţional „Samuel von Bruckenthal“ din Sibiu.

La finalul concertului de colinde, prof. Octavian Pop a salutat iniţiativa Arhiepiscopiei Sibiului şi a lansat propunerea de a continua colaborarea cu centrul din Nou Român.

Reprezentanţii Departamentul social au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi le-au mulţumit partenerilor pentru buna colaborare în derularea acestei acţiuni.

Centrul de la Nou Român a fost amenajat şi inaugurat în 2012 de parohia de aici, în clădirea fostei şcoli generale din localitate, cedată de Primăria comunei Arpaşu de Jos. În cadrul centrului se oferă gratuit meditaţii, se predau cursuri de pictură şi se fac repetiţiile corului de copii din sat.  (Tudor Costea)