Drumetie la Poienita









           

            






 Duminică, 21 iulie 2013, împreună cu copiii din parohia noastră, am realizat o drumeţie până în satul vecin, Poieniţa. Profitând de vremea minunată de afară nu mai puţin de 21 de micuţi ni s-au alăturat în această ieşire în natură, prilej de socializare şi destindere.
Plecarea s-a făcut din faţa Centrului cultural educaţional pentru copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei”. Distanţa de  2, 5 km dintre cele două sate a fost parcursă pe jos, drumeţia fiind o mişcare în aer liber care ne solicită şi ne fortifică trupul.
Odată ajunşi în sat, copiii au fost întâmpinaţi cu căldură de localnici, fiind vizitate mai apoi cele două locaşuri de cult. Parohia Poieniţa este păstorită de preotul Vasile Davidoiu, care prin strădania sa şi cu ajutorul puţinilor credincioşi rămaşi în sat ( aprox 15 – 20 persoane) a pornit în anii din urmă ample lucrări de renovare a  celor două biserici din sat.
A fost vizitat mai întâi şantierul bisericii din jos, ale cărui lucrări sunt avansate, aflându-se acum la stadiu de executare a picturii. Copiilor li s-a prezentat istoria  respectivului locaş  de cult, cu toţii arătându-se impresionaţi de frumuseţea icoanelor realizate pe pereţi, cei din sat exprimându-şi speranţa ca anul viitor sfântul locaş de cult să fie resfinţit de unul din ierarhii de la Sibiu.
A fost vizitată şi cea de-a doua biserică, la care se slujeşte în mod curent, unul dintre locuitorii satului prezentându-ne pe scurt istoria localităţii. Am rostit apoi o scurtă rugăciune în comun, iar după o scurtă perioadă de odihnire am plecat pe drumul spre casă.
Am ajuns cu bine cu toţii acasă, ceva mai obosiţi, dar cu un bagaj nou de cunoştinţe şi fericiţi că am văzut lucruri noi şi ne-am făcut prieteni noi.
Pr. Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu