Spectacol de dansuri la Nou Român







Luni, 24 iunie 2013, a doua zi de Rusalii, şi totodată, zi închinată prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, în căminul Cultural din Nou Român a avut loc un extraordinar spectacol de dansuri tradiţionale susţinut de ansamblul de dansuri populare al Şcolii gimnaziale „Viorel Cucu Paltin” din Arpaşu de Jos, intitulat „Ansamblul Folcloric Comorile Arpasului”. Din respectivul ansamblu, pe lângă copiii de vârstă şcolară din Arpaşu de Jos fac parte şi mulţi copii din Nou Român:  Achim Geanina, Radu Denisa, Telea Adriana, Nicodin Iulia, Radu Georgiana, Koşa Maria, Radu Delia, Achim Paul, Nicodin Darius, Radu Maria, şi Radu Octavian.
Grupul a fost înfiinţat în urmă cu câţiva ani, la iniţiativa doamnei învăţătoare Livia Pavel, cu susţinerea dl. director Gheorghe Rogozea, având ca instructori pe inimoşii Alessia şi Ovidiu Sas de la Ansamblul profesionist Junii Sibiului. După o muncă susţinută şi după eforturi depuse în urma repetiţiilor îndelungate, au început să apară şi rezultatele. Copii au obţinut numeroase premii la  concursurile şcolare de profil, precum şi la alte spectacole, fiind apreciaţi pe toate scenele pe care au dansat.
Spectacolul a reprezentat o adevărată surpriză pentru oamenii din satul nostru, căci în ultimii ani evenimentele culturale desfăşurate în Căminul Cultural din Nou Român au fost extrem de rare. Cei mai încântaţi au fost bineînţeles părinţii şi bunicii protagoniştilor de pe scenă. Spectacolul a fost recompensat cu numeroase aplauze din partea celor aflaţi în sală, profesorii coordonatori ai dansatorilor promiţând că vor mai participa şi cu alte prilejuri la evenimente culturale desfăşurate la Nou Român.
Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu