Rugăciuni la început de an şcolar















Duminică, 16 septembrie 2012, cu o zi înaintea începerii oficiale a cursurilor anului şcolar 2012 – 2013, locaşul sfintei biserici din Nou Român a fost plin de copilaşi şi elevi veniţi să se roage  pentru sănătate şi spor la învăţătură şi să primească binecuvântarea Bunului Dumnezeu.


 După oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh a citit rugăciunea de la începutul anului şcolar, iar apoi a sfinţit icoanele pe sticlă pe care copiii din Nou Român le-au realizat în această vară sub îndrumarea doamnei preotese Codrea Maria de la Ucea de Sus. Totodată au fost sfinţite şi celelalte icoane pe care copii din Ucea de Sus, Victoria sau alte localităţi le-au realizat sub coordonarea doamnei preotese, mulţi dintre aceşti copii însoţind-o cu acest prilej la Nou Român.

În încheiere preotul paroh a mulţumit doamnei preotese Codrea Maria pentru grija arătată copiilor de la Nou Român, iar  doamna preoteasă le-a acordat diplome micuţilor ucenici. Totodată s-a hotărât înfiinţarea Cercului  de pictură „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” ce va funcţiona în cadrul „Centrul Cultural Educaţional pentru Copii şi Tineret” de la Nou Român.

 Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu