Maslu de Obşte şi inaugurarea “Centru Cultural – Educaţional pentru Copii şi Tineret” de la Nou Român







Duminică, 30 septembrie 2012, a avut loc în parohia noastră slujba Sfântului Maslu de Obşte oficiat de un sobor de 9 preoţi avându-l în frunte pe părintele protopop Vasile Gafton. Alături de acesta au mai slujit pr. Lucian Bunea (Arpaşu de Sus), pr. Liviu Dobrin (Arpaşu de Jos), pr. Andrei Todârcea (Scorei), pr. Vasile Davidoiu (Poieniţa), pr. Cezar Bulgariu (Cârţa)  , pr. Alexandru Copăcianu (Săsăuş), pr. Marius Bela (Cârţişoara) şi pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin.
 După săvârşirea slujbei în locaşul sfintei biserici, cei prezenţi au pornit în procesiune religioasă cu prapori şi icoane spre clădirea fostei Şcoli Generale din sat,  clădire cedată de Primăria Arpaşu de Jos, la cererea preotului paroh, spre folosinţa Parohiei Ortodoxe din Nou Român, pentru ca aici să se desfăşoare activităţile catehetice şi extra-şcolare pe care Parohia le-a desfăşurat până acum în locaşul sfintei biserici sau la Biroul parohial, precum şi pentru alte activităţi ce vizează viaţa întregii comunităţi din sat .

În respectiva locaţie, cu sprijinul Primăriei Arpaşu de  Jos  şi a Şcolii Gimnaziale ‘”Vasile Cucu -  Paltin”’din  Arpaşu de Jos a fost înfiinţat Centru  Cultural – Educaţional pentru Copii şi Tineret “Sfântul Ierarh Andrei Şaguna - Mitropolitul Transilvaniei”. În acest Centru se vor desfăşura de acum cursurile catehetice din cadrul proiectului “Hristos împărtăşit copiilor”, activităţile din cadrul proiectului “Alege Şcoala”, se vor preda cursurile de pictură din cadrul Cercului de pictură “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”( coordonat de dna preoteasă Maria Codrea), se vor face repetiţiile Corului de copii din sat, se vor oferi gratuit meditaţii la materii precum Limba şi Literatura Română, Limba Engleză, Matematică, precum şi alte activităţi distractiv – recreative.
Rugăciunea de binecuvântare a lucrărilor a fost rostită de preotul protopop Vasile Gafton, totodată fiind sfinţită şi –o nouă troiţa pe care preotul paroh a ridicat-o spre  închinare  în faţa Centrului  Cultural – Educaţional. 
 Pr. Paroh Ivanuşcă Liviu Florin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu