Crăciunul copiilor la Nou Român





















         Urmând tradiţiei din ultimii ani, după amiaza celei dintâi zi a Sărbătorii Naşterii lui Hristos a fost dedicată la Nou Român celor mai mici dintre credincioşii acestei parohii. Părinţi, bunici, rude, credincioşi din sat, cu toţii au fost invitaţi la Serbarea de Crăciun organizată în sfânta biserică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de copiii ce frecventează cursurile proiectelor catehetice „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege Şcoala”.


         Programul a debutat cu punerea în scenă a scenetei religioase a „Irozilor”, urmată de intonarea unui grup de colinde tradiţionale. Copiii au reuşit apoi să-i impresioneze pe cei prezenţi, fiecare rostind o poezie sau cântecel, pe măsura vârstei, însă toate specifice sărbătorilor de Crăciun şi de iarnă.


        În încheiere, au fost răsplătiţi cu daruri copiii care frecventează sfintele slujbele şi cursurile catehetice, însă n-au fost uitaţi nici ceilalţi copii din sat ori nepoţeii veniţi la bunici în vacanţă, cu sprijinul unor credincioşi inimoşi şi implicarea preotului paroh, oferindu-se un număr de 50 de pungi de cadouri, cărţi religioase şi de cultură generală precum şi iconiţe.
         Pr. paroh Ivănuşcă Liviu - Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu