A apărut nr. 33 al Buletinului Parohial "Credinţă şi cultură la Nou Român"

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu a aparut si cel de al 33 -lea numar al foii noastre parohiale, si anume numarul de pe luna septembrie 2010. Iata care sunt titlurile articolelor:

- Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul va oficia Taina Sfântului Maslu la
Nou Român

- Nou Român alături de tânărul Andrei Ilie

- Sfinţii români prăznuiţi în luna Septembrie

- Propunere de Regulament pentru Cimitirul Parohial

- 18 Septembrie 2010 – reluarea cursurilor catehetice în Parohia ortodoxă Nou Român

- Catehismul Ortodox (întrebările 73 – 76)

- Cuvant de viata : - Despre Cunostiinta de Dumnezeu

Pr. paroh Ivanusca Liviu Florin

Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul va oficia Taina Sfântului Maslu la Nou Roman



  • Duminică, 24 Octombrie 2010, Parohia Ortodoxă Nou Român va primi vizita arhierească a Preasfinţitului Andrei Făgărăşanul, episcopul - vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Sibiului.

  • Cu acest prilej, Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, în fruntea unui impresionant sobor de preoţi, va oficia începând cu ora 16 în locaşul sfintei noastre biserici , slujba Vecerniei şi slujba Sfântului Maslu de obşte.

  • Pr. Paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Nou Român alături de tânărul Andrei Ilie



Duminica, 19 septembrie 2010, credincioşii satului nostru au răspuns favorabil la îndemnul adresat de preotul paroh de a ajuta la alinarea unei grave suferinţe. Este vorba despre suferinţa unui adolescent de 18 ani din Sibiu, pe numele său Ramba Andrei-Ilie, elev în clasa a XII-a la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie - boala Hodgkin, şi are nevoie de un transplant de celule stem, transplant ce poate avea loc doar în străinătate, la un preţ de 100.000 de Euro.
Andrei Ilie priveşte însă cu încredere spre viitor, având speranţa că oamenii de bine şi Bunul Dumnezeu îl vor ajuta. Iată cum îşi încheie scrisoarea sa publică prin care cer ajutor: „ … Nu am făcut şi chiar şi acum mi-e greu să fac apel la un ajutor din partea celorlalţi oameni, dar înţeleg că este singura mea şansă adevărată la viaţă şi am mai înţeles de curând că, şi prin intermediul meu, Dumnezeu va da binecuvântare şi bucurie tuturor celor care mă vor ajuta, din iubire, în vreun fel, la visul meu de a trăi. Vă mulţumesc din inimă, tuturor!”

Din donaţiile acordate de credincioşii noştri la sfârşitul slujbei de duminică - 19 septembrie 2010, s-a adunat suma de 207 lei , sumă ce a fost depusă ulterior în contul umanitar al lui Adrian Ilie RO34RNCB0227057672330001, cont deschis la BCR Sibiu.

Mulţumim pe această cale tuturor donatorilor şi fie ca Bunul Dumnezeu să-i ajute să se facă sănătos!

Pr. Paroh Ivănuşcă Liviu Florin